Ла Лига не прие парите за Неймар

OFFNews 03 август 2017 в 15:57 1691 0

Сагата около бъдещето на Неймар няма край. Трансферът на бразилеца в ПСЖ може и да изглежда сигурен, само че очевидно ще бъде забавен за известно време.

Това стана факт, след като ръководството на испанската лига спазиха обещанието си и не приеха парите за неустойката на играча от 222 милиона евро.

Днес по обяд адвокат Хуан де Диос Креспо, заедно с още двама души, пристигнал в централата на Лигата, за да представи чека, с който бразилският нападател ще бъде освободен от договора си с Барса.

Той обаче останал неприятно изненадан, след като парите били отказани, като изтъкнатите причини за това са две. Едната е, че според правилата плащане на неустойка на играч може да се прави само между испански клубове, но най-вече заради яснота относно произхода на парите.

Както е известно Хавиер Тебас обвини ПСЖ в нарушаване на финансовия феърплей заради получаване на средства от трета страна. Очаква се сега представителите на Неймар да се обърнат към ФИФА, за да може сделката да бъде завършена.

В същото време още една от звездите на Барса се сбогува с бразилеца. Нападателят на каталунците Луис Суарес използва социалните мрежи с послание към Неймар.

"Приятелю, пожелавам ти всичко най-добро в бъдеще! Благодаря ти за подкрепата и за всичко, което научих от теб. Благодаря ти за уникалните моменти, които прекарахме заедно! Бъди такъв, какъвто си и не се променяй. Обичам те, малко братче!", написа уругвайската машина за голове в профила си в Инстаграм.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews