Куман поиска Рууни обратно в Евертън

OFFNews 28 февруари 2017 в 14:29 2183 0

Евертън поиска официално своя юноша Уейн Рууни от лятото. Мениджърът на "карамелите" Роналд Куман остана възхитен от възможността да подсили тима си с 31-годишния нападател.  Рууни все по-рядко намира място в Манчестър Юнайтед при Жозе Моуриньо. Той беше пред трансфер в Китай тези дни, но отказа мегаоферти.

Според Куман това е правилно решение"Пред Уейн има още 2-3 години на голям футбол, после може да мисли за Азия. Естествено, ме го искам в Евертън. С него ще станем много по-силни", заяви холандският специалист.

Футболният директор на "карамелите" Стив Уолш го подкрепи. "Уен Рууни е един от най-великите английски играчи на нашето време, така че ще е голяма грешка, ако не се интересуваме от възможността да го привлечем. Със сигурност това ще предизвика еуфория сред нашите фенове. Ще продадем много екипи", пресметна шефът.

Уейн е от "синя" ливърпулска махала. Едва 9-годишен се записва в академията на Евертън. Дебютира за първия тим на 16 години. Седмици по-късно става най-младият голмайстор в историята на клуба, като мушва два на Рексъм за купата на Лигата.

Две дни по-късно повтаря упражнението за шампионата срещу Арсенал. Той наказва силния лондонски тим с гол в последните секунди за победата на Евертън - точно 5 дни преди да навърши 17.  Сър Алекс няма как да изпусне бижуто от съседния град и привлича 18-годишния Уейн в Манчестър Юнайтед срещу 26 милиона лири.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови