Крумовград спря победната серия на Левски

OFFNews 18 септември 2023 в 22:20 634 0

Левски

Снимка Официален сайт на Левски

Крумовград продължава да огорчава фаворитите

Новакът в елита Крумовград поднесе поредна изненада от началото на сезона в Първа лига и след победите над Лудогорец и ЦСКА 1948, играчите на Неманя Миланович стигнаха и до равенство 2:2 при домакинството си на Левски в среща от 9-ия кръг на шампионата.

Крумовград откри резултата в 21-ата минута чрез Димитър Тонев с помощта и на рикошет, но само в рамките на 11 минути Левски стигна до пълен обра с голове на Цунами и Рикардиньо. Четвърт час пред края на мача обаче Александър Колев възстанови равенството и така донесе точката за своя отбор, с което прекъсна серията от три поредни шампионатни победи на столичния тим. След равенството Левски остава на третата позиция в класирането с актив от 16 точки, докато Крумовград е пети само с 3 точки по-малко от „сините“.

Двубоят започна с преимущество за Левски, но постепенно Крумовград успя да изравни играта и в 21-ата минута откри резултата. Димитър Тонев се пребори с Жереми Петрис малко пред наказателното поле на гостите и стреля по диагонала, топката рикошира в крака на Кристиан Димитров и стана неспасяема за Пламен Андреев.

Само 5 минути след това обаче Левски изравни. Джавад Ел Джемили центрира от ъглов удар към Вендерсон Цунами, който бе оставен непокрит и засече с глава в долния десен ъгъл на Янко Георгиев за 1:1.

Шест минути след това крайният защитник влезе в ролята на асистент за второ попадение във вратата на Крумовград. Играчите на Николай Костов разиграха добре по левия фланг и Цунами изведе Рикардиньо отляво в наказателното поле, а бразилският нападател завърши още с първото си докосване в близкия ъгъл, за да направи обрата за своя тим пълен.

В 39-ата минута Ел Джемили опита да изненада Янко Георгиев със силен шут от малък ъгъл директно от пряк свободен удар, но стражът на домакините изби в корнер.

Втората част започна с положение пред вратата на Левски. Даниел Миланович напредна по десния фланг и центрира по земя към границата на наказателното поле, където Серкан Юсеин стреля точно в долния ляв ъгъл, но Пламен Андреев спаси.

В 61-ата минута Уелтън се откъсна отляво и опита да завърши по диагонала, но ударът му рикошира в крак на защитник и излезе в корнер.

Четвърт час преди края на редовното време Крумовград изравни. Защитата на гостите не се справи убедително след центриране отдясно към наказателното поле, където Жереми Петрис позволи на Алексндър Колев да овладее, да се обърне с лице към вратата и падайки на земята да стреля в долния ляв ъгъл на Пламен Андреев за 2:2.

В първата минута от добавеното 8-минутно продължение на мача играчите на Левски имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Рикардиньо, но главният съдия Георги Давидов отсъди нарушение за игра с ръка на бразилеца при овладяването на топката. Така двубоят завърши при равен резултат.

В следващия десети кръг Крумовград гостува на Пирин (Благоевград), докато Левски посреща Етър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки