Красен Кралев: Новият стадион може да е налице след максимум две години

OFFNews 12 септември 2018 в 13:36 1372 0

Спортният министър Красен Кралев сподели в предаването "Здравей България" по НОВА, че е напълно реално до две години националният отбор да има нов стадион.

Изказването му е по повод вчерашното изявление на премиера Бойко Борисов. Кралев обаче подчерта, че за целта има едно голямо условие – България да продължи с добрите си резултати.

"Там, където има успехи веднага се реагира с помощ от наша страна за изграждането на спортна инфраструктура. Казаното от премиера Бойко Борисов е една добра новина, която показва, че държавата е адекватна. 28 години държавата не беше дала нито един лев за футбола. През последните три години направихме близо 10 стадиона. Помогнахме за изграждането на тревна настилка, на трибуни, на осветление.

Ред е и на националния отбор по футбол. Когато има добро представяне, съвсем естествено е да ги стимулираме и да ги подпомогнем. Те сами направиха много. БФС изгради със средства от УЕФА страхотна база, в която националите могат да се подготвят.

Хубаво е за българските зрители да има един нов национален стадион, който да отговаря на международните стандарти. Това е възможно, след като премиерът пое ангажимент. Може много бързо да бъде построен със стегната организация. От отпускането на средствата в рамките на максимум две години може да бъде факт този стадион. Все пак има едно условие – националният отбор да продължи с доброто си представяне и да бъде постоянен. Тогава тази стъпка ще бъде направена.

Основната цел на домакинствата на големи първенства, освен популяризирането на България, е това да дадем възможност на децата да се докоснат до работата на най-талантливите спортисти. Общините са отговорни за развитието на масовия спорт. Но битката с обездвижването на децата се води съвместно с учителите и родителите. Едва 30% от децата у нас спортуват, и то не всеки ден", каза Кралев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!