Борисов: Догодина може да направим изцяло футболен стадион

OFFNews 11 септември 2018 в 12:42 1639 0

Премиерът Бойко Борисов сподели по време на визитата си във Варна днес, че държавата може да инвестира 100 милиона лева в построяването на нов изцяло футболен стадион.

"Догодина може да направим изцяло футболен стадион. Мисля, че може да извадим 100 милиона за едно кокетно съоръжение. Сега националите играят добре, дано завършат първи в групата.

Нали видяхте, че избушиха и откраднаха стадион "Васил Левски". Щяха да правят козирка и още много неща. 

Премиерът се срещна с националния ни отбор по волейбол и с треньора им Пламен Константинов в Двореца на културата и спорта във Варна. Министър-председателят заяви, че отборът ни е достатъчно мотивиран от пълните зали.

"Гледат ви децата, младежите, ставате пример за подражание и сте много важни. В момента правим три световни: волейбол, художествена гимнастика и гребане.

Заварихме България без спортни зали. Имаше една в България, във Варна и вместо да се подпира на колоните, висеше във въздуха и Господ ни спаси да не се срути.

Инвестираха се много пари в зали. Сега е хубаво да седнеш и да гледаш, но за да се стигне до тук са години наред строителство, ремонти. Парите, които даваме са важни, за да се мотивират децата", каза Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!