Клуб от Бундеслигата направил трансферен удар чрез Football Manager

OFFNEWS 17 ноември 2016 в 17:13 2712 0

Скаутът на германския Хофенхайм Лутц Пфаненщийл шокира света на футбола с признанието, че клубът е привлякъл Роберто Фирмино през декември 2010 година, след като са научили за неговото съществуване от популярната компютърна симулация Football Manager.

По това време бразилецът е на 18 години и играе във вторидивизионния бразилски тим Фигейренсе.

"След като чухме за него от тази игра, се задействахме. Изпратихме хора в Бразилия да го гледат. Успяхме да го привлечем срещу около 4 милиона евро", коментира Пфаненщийл пред TalkSport.

В началото клубът е бил осмиван от конкурентите, че е хвърлил толкова пари за никому неизвестен играч. Ироничните усмивки обаче започват да отстъпват с течение на времето и разкриването на качествата на Фирмино и буквално замръзват след трансфера му в Ливърпул за 42 милиона евро, което прави 10 пъти повече от първоначалната му цена.

"Мисля, че сме добри бизнесмени", заключи скромно Лутц Пфаненщийл, който е бивш вратар и е известен с факта, че е играл на всички континенти. Той е обличал екипите на 25 клуба в 13 страни. Това доста му помага в скаутския бизнес. Като негови открития се смятат още Луис Густаво и Кевин Фоланд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови