Китай слага ръка и на Манчестър Юнайтед

OFFNews 07 август 2017 в 09:41 2004 1

Снимка allsoccerplanet.com

Китайски магнат е готов да направи сделката на века за Манчестър Юнайтед. Новината е на вестник "Таймс", така че може да  мине за вярна на 99,99 процента.

Неназованите китайци, които обикновено са назначени от държавата предприемачи, вече преговарят в Америка за акции на гранда. Въпреки някои сътресения след напускането на сър Алекс Фъргюсън,  Ман Юнайтед беше класиран този юни като най-скъпа футболна марка в света.

Акции на англичаните се предлагат на борсата в Ню Йорк. Предполага се, че човек от фамилия Глейзър вече е се е навил да продаде своя дял от 8 процента.

Прочутото семейство купи Манчестър Юнайтед през 2005 година за 1 милиард долара, като използва заем, по чието погасяване са отишли приблизително 1 милиард. Но активите на клуба гонят 4 милиарда, така че Глейзър са на абсолютна печалба.

Семейството има 6 сина, част от които искат веднага да осребрят прозорливостта на своя татко Малкъм. И ще приемат кеша от китайците.

Инвеститорите от тази страна изкупуват масово английски отбори напоследък. Уест Бромич и Астън Вила са последните клубове, озовали се в ръцете на китайци.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews