Кирил Десподов взе №32 в Каляри

OFFNews 02 февруари 2019 в 21:30 1887 0

Футболист 1 на България за 2018 година Кирил Десподов беше официално представен като футболист на Каляри. Крилото премина в Италия от ЦСКА за рекордна сума, а трансферът бе осъществен ден преди затварянето на трансферния пазар.

В Серия "А", българинът ще носи №32. Изборът на номер не е случаен, а е намек към бившия му клуб ЦСКА, който се бори да спечели 32-а титла на България.

"Знаех за интереса на Каляри. Следя много италианското първенство, тъй като ми беше мечта от малък да играя в едно от най-силните шампионати в Италия. Изобщо не се замислих за секунда дали да приема. Знам, че Каляри е отбор с традиции и история.

За два дни е трудно да разбереш дали си готов или не. Започнах да навлизам в нещата. Виждам, че физиката е на сериозно ниво тук. Момчетата са много здрави. Когато треньорът реши, аз съм готов да вляза в игра. Надявам се да играя в понеделник (бел. ред. - срещу Аталанта).

Харесва ми да играя в атака, имам бързина. Не искам да казвам, че приличам на някой, тъй като си имам собствен стил. Знам какво ме очаква. Познавам италианския футбол и ще искам възможно най-бързо да се адаптирам и да вляза в играта. Имам и голове с глава, но предпочитам да бележа с краката си. Изпълнявам и добри преки свободни удари. Харесвам изключително много Франческо Тоти, но моят стил не прилича на неговия. По-скоро е като на Кристиано Роналдо, който ми е любимият футболист. Стремя се да играя по този начин.

Водих разговори с треньора още на първия ми ден по време на тренировката. Той ми обясни, че ще иска да играя като нападател. Обясни ми също така, че тук се разчита много на тактиката и ще работим усилено. Имаме време да се опознаем добре", каза Десподов на пресконференцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови