Кипър, Малта и Африка са рай за черното тото

OFFNews 01 декември 2016 в 17:25 5839 0

Кипър, Малта и Африка са много сериозно засегнати от черното тото и феномена на уговорените мачове, информира международния профсъюз на футболистите (FIFPro), който представи данните от свое скорошно изследване.

8,3 процента от играчите в Африка са получавали предложение да играят в уговорен мач. 10,1 процента признават, че са чували това да се прави. Този показател е малко по-висок, отколкото в Европа, където процентът е 9,8.

Проблемът явно не е само в това, че футболистите в Африка са по-бедни или получават нередовно заплатите си, след като в топ 5 на проблемните шампионати попадат и трите от водещите европейски национални лиги.

В Кипър положението е още по-страшно. Там 40,5 процента от попитаните футболисти са казали, че знаят за уговорените мачове в първенството, а всеки шест играч е получавал предложение да вземе участие в такъв.

Цифрите в Малта са подобни. 18,2 процента от участвалите в анкетата общо 112 футболисти са признали, че знаят за уговорени мачоне, а на 15,5% е предлагано да участват.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови