Като на тренировка: Нидерландия победи Катар с 2:0

Василен Петров 29 ноември 2022 в 19:11 1002 1

Нидерландия срещу Катар

Снимка Getty images

"Лалетата" напълно доминираха над домакините, за които загубата бе трета последователна.

Нидерландия победи с 2:0 домакина на световното Катар и се класира на първо място в група "А".

В по-голямата част от двубоя "лалетата" не си даваха зор, което не им попречи да си вземат своето. В нито един момент оранжевите не дадоха шанс на арабите. 

В 4-ата минута настъпи хаос в наказателното поле на катарските футболисти, след като Дейви Клаасен излезе на добра позиция за изстрел, но бе блокиран в последния миг. Впоследствие Дейли Блинд отправи цели два изстрела, като първият бе отразен от вратаря Мешаал Аиса Баршам, а вторият премина над вратата. 

В 12-ата минута Блинд отправи подаване към нападателя Коди Гакпо в наказателното поле, който бе блокиран точно преди да шутира. 

В 14-ата минута Френки Де Йонг отправи мощен удар от разстояние 23 метра, но уцели съотборника си Клаасен, след което Мемфис Депай направи добавка от чиста позиция, но не бе точен. 

В 26-ата минута Гакпо откри резултата за "лалетата". Той напредна значително след пас от Клаасен и когато достигна границата на наказателното поле изпрати топката силно в долния ляв ъгъл на Баршам за 1:0. 

В 40-ата Гакпо отново получи възможност да реализира попадение, след като получи кълбото в зоната на пеналтерията, но мигновеният му изстрел излезе в аут. При преглеждане на ситуацията се оказа, че е бил в нередовна позиция. 

В 49-ата минута Нидерландия удвои аванса си. Клаасен отправи центриране в наказателното поле, което достигна до Депай, тъй като защитник на Катар не съумя да пресече подаването. Депай шутира от въздуха, но стражът спаси, след което Де Йонг получи отлична възможност пред опразнената врата и от няколко метра се разписа за 2:0. 

От 60-ата минута нататък интензитетът на игровите действия намаля значително след втория гол. Изходът от двубоя изглежда предопределен, а Катар се нуждае от истински подвиг, за да избегне третото си поредно поражение. 

В 69-ата минута Стивън Бергюс реализира гол за "оранжевите", който бе отменен след намесата на видеоасистент рефера (ВАР), тъй като при изграждането на нападението Гакпо си е помогнал с ръка.

В 76-ата минута Акрам Афиф шутира от дистанция, но вратарят Андриес Ноперт спаси без особени затруднения. От гледна точка на статистиката това бе първи точен изстрел за катарския състав. 

В 92-ата минута Бергхаус стреля от далечно разстояние, но топката се отби в страничния стълб.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1587

1

Lyusien

30.11 2022 в 12:58

Мач без никаква интрига, поне всички (надявам се) разбраха, че Катар не са футболна нация и организирането на най-великото футболно първенство там е грешка. От това прозира само бизнес интереси.