Камерун вдигна Купата на Африка

OFFNEWS 06 февруари 2017 в 01:47 2056 0

С гол на Винсент Абубакар в 89-ата минута Камерун спечели за пети път в историята турнира за купата на Африканските нации. Във финалната среща Камерун се наложи с 2:1 над Египет, като играчите на Юго Броос осъществиха пълен обрат през второто полувреме, за да спечелят надпреварата за пръ път от 2002 година насам.

Мохамед Елнени даде аванс на "фараоните" в 22-рата минута. Халфът на Арсенал бе изведен в коридор от Мохамед Салах и с удар от малък ъгъл матира вратаря Ондоа.

Камерун обаче не се отказа да търси изравнителния гол и след час игра Николас Н'Кулу се извиси над всички в наказателното поле и с глава изравни.

Двубоят вървеше към продължение, когато една дълга топка бе овладяна на гърди от Винсент Абубакар. Нападателят на Бешикташ се освободи измежду трима бранители на Египет и с удар от въздуха вкара за втори път топката във вратата на Ессам Ел Хадари.

Със спечеления трофей Камерун излезе еднолично на второ място в класацията за най-много спечелени купи на Африканските нации с пет. Водач със седем е тимът на Египет, а Гана има четири.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!