Каква поредна футболна драма! Изораха стадиона на Изтребител (Ново Делчево)

Донислав Донев 23 май 2019 в 13:49 7768 0

Жителите на санданското село Ново Делчево и феновете на местния ФК Изтребител все още са в шок и нямат обяснение кой и защо посегна на футболния стадион, като изора централния кръг на терена.

Шокиращото посегателство е извършено в нощта на 21 срещу 22 май. Неизвестен засега извършител е откраднал паркиран до съоръжението трактор ЮМЗ, с който бутнал металната ограда и изорал огромен кръг върху цялото игрище. Единствено празният резервоар е спасил терена от по-сериозни щети, тъй като нафтата на трактора свършила, вандалът го зарязал на терена и изчезнал, без да остави следи.

Стадионът и спортната база са отдадени на концесия на бизнесмена Благовест Христоски. От близо година той спонсорира и футболния отбор на селото. Преди два месеца той е получил разрешение от Общинския съвет да наеме цялата спортна база за срок до 10 години. 

Кметът на Ново Делчево Валентин Апостолов недоумява какво е провокирало вандалската проява, като посочва, че изораването е било по-малкото зло, тъй като според него хулиганът се е целел в унищожаване на поливната система.

"Концесионерът Благо, който в момента ремонтира стадиона, няма конфликт с никого, не дължи пари на никого. Няма и кой да е ядосан на отбора... Толкова години не е имало такъв, не вярвам да е заради това.

Целта е било да скъса тръбите за поливната система на терена, затова е направил кръг. Добрата новина е, че не е изпълнил задачата си, защото не е успял да забие плуга чак толкова дълбоко. Щетите, които е нанесъл, вече са поправени, вече почти не личи, че се е случило нещо.

Случило се е в 01:05 през нощта. Има камера, но не се вижда нищо на нея, защото е тъмно. Вече се монтират повече камери, както и осветление, за да няма подобни проблеми в бъдеще", каза още кметът на село Ново Делчево.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови