Излезе още по-брутално видео с Домагой Вида, скандира 'Белград да гори'

OFFNews 10 юли 2018 в 12:14 21728 4

Защитникът на Хърватия Домагой Вида е тема номер 1 на Мондиал 2018 в последните дни, след като разгневи домакините от Русия с възгласа "Слава на Украйна" след победата над "сборная" в 1/4-финалите.

Поведението му беше разтълкувано като политическо послание, тъй като този възглас използват украинските войски, които воюват с подкрепяните от Кремъл сепаратисти в източната част на страната.

Пристрастията на Вида към Украйна не са случайни - той играе за местния гранд Динамо Киев. Хърватската федерация беше глобена от ФИФА, но играчът не е наказан от ръководството на местната централа, тъй като е много ценен за отбора.

Сръбските медии пък изровиха видео от 2017 година, в което Вида пие бира и отново скандира "Слава на Украйна", но този път добавя и "Белград да гори". Той е във видимо приповдигнато настроение, а компания му прави легендата Ивица Олич, който в момента е част от щаба на хърватите.

Все пак сръбският таблоид "Ало" прави уговорката за втората част от изречението, че може би не се отнася за столицата Белград, а за едноименния за сръбски ресторант в Киев, където е заснето видеото, защото се споменава и собственикът му Йован.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11841

4

трафоПОСТ

13.07 2018 в 18:32

Дори Хитлер не си е позволил да бомбардира Дубровник, но Милошевич и неговата армия го правеше в продължение на няколко години. За сръбските снайперисти, специално подготвени да убиват деца на площада в Дубровник, едва ли знаете, ако не сте срещали хърватин преживял това. Така, че малко по-кротко да го дават българските хибриди, като наричат нещо, фашизъм. Преди това не съм ги чувал да наричат така Милошевич.

12270

2

HristoSliven

10.07 2018 в 19:19

Да, и май си прилича с украинския...!?

10571

1

Hissarion

10.07 2018 в 12:30

Обикновен хърватски фашизъм.