Избухна словесна война между Левски и Лудогорец

OFFNews Последна промяна на 09 ноември 2022 в 23:22 694 0

лудогорец

Снимка Официален сайт на Лудогорец

"Орлите" се защитиха от нападките

Словесна война избухна между грандовете на българския футбол Левски и Лудогорец. Тон даде мажоритарният собственик на "сините" Наско Сираков. В интервю пред подкаста "Неформално" на журналиста Георги Петков той обяви, че Лудогорец е сред толерираните от съдиите отбори в България. От друга страна Левски бил постоянно ощетяван и губел точки по тази причина.

"Ние атакуваме системата и начина, по който се работи в българския футбол. Боби Михайлов има вина, че допуска хората под него да си развяват коня и да правят каквото си искат. Визирам най-вече Съдийската комисия, защото всяка седмица се случва Баташкото клане за определени отбори и почти всяка седмица за Левски", казва Наско Сираков.

Отговорът на Лудогорец не закъсня и се появи под формата на официална декларация.

"По повод ескалиралата отново кампания антиЛудогорец от определени среди в българския футбол бяхме решили да спазваме старата народна мъдрост, че ако хвърляш камък по всяко куче, което те лае, никога няма да стигнеш крайната си цел.

Днес, обаче, не обикновен медиен бърборко, а лично собственикът на уважавания от нас ПФК Левски - Наско Сираков си позволи да прави внушения по адрес на Лудогорец. Няма как да оставим без отговор подобни безпочвени твърдения, в които индиректно се намесва клубът ни", се казва в становището на шампионите.

"Длъжни сме да припомним на г-н Сираков, че живеем в правова държава и когато някой има съмнения за корупционни практики може свободно да сезира компетентните органи, давайки надлежно доказателства в подкрепа на твърденията си. Всички ще сме много щастливи, ако има такива и цялото общество да разбере кои са корумпираните футболни съдии. Останалото са клевети, набеждаване и т.н.

Няма да влизаме в полемики за съдийските грешки, защото има и такива в полза на Левски, но за разлика от заемодателя на Наско Сираков не правим среднощни клипчета.

Ние не се интересуваме от случващото се около Левски. Напротив. Винаги сме били колегиално настроени, включително и за последните им желания за промени в програмата. ПФК Лудогорец искаше да се изиграе по програма мачът с Левски, но прояви разбиране заради европейския двубой с Хамрун на "синия" клуб.

ПФК Лудогорец изигра 10 мача повече от опонента си и най-нормално беше да настоява да се спазват определените предварително срокове за край на полусезона. Но и този път не създадохме проблеми и явно трябва да ни е обица на ухото", коментират от Разград по повод разногласията между двата клуба за насрочването на отложените мачове, а също така и преместванията на двубоите.

"В заключение предлагаме да се възобнови практиката за обмен на съдии, която поработи доста добре през това първенство и за мачовете ни с Левски да дойдат международни рефери от водещи първенства. Защото ни се струва, че вече започна "артилерийската" подготовка. От опит знаем, че ще последва канонада, когато наближат мачовете, за да бъдат сплашени реферите.

А иначе г-н Сираков, който е безспорен капацитет във футбола, сам признава класата на Лудогорец. Ние имаме фантастични футболисти и фантастичен отбор. Ние нямаме нужда от ничия помощ, защото ние сме Лудогорец", пишат разградчани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови