Левски забрави вкуса на победата

OFFNews 06 ноември 2022 в 16:51 714 1

Левски

Снимка Официален сайт на Левски

Привържениците на Левски не могат да бъдат доволни

Спартак 1918 Варна и Левски завършиха 2:2 в здрав мач от 17-ия кръг на Първа лига. Гостите на два пъти повеждаха в резултата с голове на Филип Кръстев, но домакините успяваха да изравнят. С равенството "сините" от София пропуснаха да се изкачат на четвърто място в класирането и имат 29 точки, колкото Славия и Черно море. Това е шести пореден мач за Левски без победа. Спартак 1918 Варна пък е последен с 8 точки.

Първото сериозно положение в мача бе за домакините в 8-та минута. Ромеш Ивей се пребори за топката отдясно по атака на Спартак 1918 Варна и центрира. Божидар Васев се опита да играе с нея, но тя стигна до Румен Руменов, който стреля опасно, но вратарят на Левски Пламен Андреев успя да спаси. В 25-та минута гостите откриха резултата. Хосе Кордоба намери Филип Кръстев, който навлезе в наказателното поле, премина през няколко играчи на домакините и с хубав удар от десетина метра вкара за 1:0 за Левски.

В 42-та минута домакините можеха да изравнят резултата. Здравко Димитров напредна отляво и върна топката към Божидар Васев, който стреля от границата на наказателното поле, но топката премина встрани от вратата. В 45-та минута отново Здравко Димитров проби отляво и пусна пас към Мехмед Сабри, който обаче стреля слабо и вратарят на Левски Пламен Андреев улови без проблеми топката.

В 48-та минута домакините изравниха резултата след страхотен удар на Ивайло Климентов от 20-тина метра, при който топката се отби в напречната греда и топна зад голлинията за 1:1. Само три минути по-късно обаче Левски отново поведе в резултата. След центриране на Уелтън в наказателното поле на домакините, топката попадна в Роналдо, той я върна към Филип Кръстев, който с топовен изстрел вкара за 2:1 за столичани.

В 66-та минута Здравко Димитров центрира от свободен удар в наказателното поле на Левски, а Пламен Димов засече неспасяемо топката с глава и изравни резултата – 2:2.

В 83-та минута вратарят на домакините Иван Дичевски показа страхотен рефлекс и успя да избие топката след опасен удар с глава на Келиан ван Дер Каап.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови