Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Ювентус спечели дербито на Италия

Василен Петров 07 ноември 2022 в 11:04 961 1

Ювентус срещу Интер

Снимка GettyImages

"Старата госпожа" надви "нерадзурите" с 2:0.

Отборът на Ювентус несъмнено постигна една от най-престижните си победи през настоящата колеблива кампания в Серия А. Старата госпожа надви състава на Интер в "Дерби д"Италия" с 2:0.

Така наставникът на гранда от Торино Масимилиано Алегри временно ще заглуши скандиранията, свързани с неговото уволнение, макар успехът на "Алианц Стейдиъм" да се оказа шокиращ предвид сериозните проблеми в контузени футболисти, които се възстановяват в лазарета.  

През първата част имаше поделена доминация, както и няколко добри ситуации пред двата отбора. Един Джеко, Николо Барела и Дензъл Дъмфрис не съумяха да се разпишат за "нерадзурите", а за домакините изстрел в глава на Бремер бе отразен от стража Андре Онана. 

Ювентус поведе в резултата в 52-ата минута, когато Филип Костич се освободи от Барела в своята половина на терена и набра скорост по левия фланг, навлизайки в наказателното поле, след което пусна нисък пас към Адриен Рабио, който го засече и вкара. 

Десет минути по-късно падна и второ попадение от страна на Данило. Впоследствие обаче голът бе отменен след намесата на ВАР, който показа, че при изстрела си към вратата бразилският състезател е влязъл в съприкосновение със Стефан Де Фрай и си е помогнал с ръка, за да го преодолее. 

В игра за "торинци" влезе и Федерико Киеза, за когото това бе първи старт в италианския елит от месец януари насам. 

Лаутаро Мартинес пък можеше да намали пасива на Интер, но сам срещу Войчех Шчесни не намери целта. 

Крайният изход от сблъсъка бе решен в 84-ата минута. Николо Фаджиоли пробва мерника си с удар от границата на наказателното поле и не остави на Онана възможност за намеса, оформяйки резултата на 2:0. 

Успехът помогна на Юве да заеме петата позиция във временното подреждане, събирайки актив от 25 точки, докато Интер е на седмото място с 24 пункта.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews