Ювентус грабна девета поредна титла

OFFNews 27 юли 2020 в 08:42 1790 0

Отборът на Ювентус спечели девета поредна титла в Серия А, след като стана недостижим на върха два кръга преди края на сезона.

"Старата госпожа" узакони своя трофей, след като се наложи с 2:0 при домакинството си на Сампдория. Това е втора последователна титла в Италия за португалската мегазвезда на тима Кристиано Роналдо, който откри резултата срещу генуезците, а също и първата такава за треньора Маурицио Сари. Ексцентричният специалист поставя и рекорд като най-възрастният наставник, достигнал до своето дебютно Скудето - 61 години и 6 месеца.

Второто попадение за Ювентус отбеляза Федерико Бернадески, а Роналдо пропусна и дузпа в края.

"На почивката им казах в съблекалнята - ако спечелите титлата с треньор като мен, който не е печелил нищо, значи сте наистина много добри", каза през смях в интервюто си пред "Скай Спорт Италия" след мача треньорът Маурицио Сари.

"Когато за първи път влязох в съблекалнята на Ювентус знаех, че вътре има играчи от световна класа. С времето обаче осъзнах, че са и страхотни момчета, на които можеш да разчиташ", каза още Сари.

Кристиано Роналдо посвети трофея на всички, които са пострадали или продължават да страдат от пандемията от коронавирус. Легендата на "бианконерите" Алесандро Дел Пиеро не пропусна да честити трофея на Ювентус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови