Треньорът на Ювентус пие само червено вино

OFFNews 18 април 2020 в 18:20 2611 0

Треньорът на Ювентус Маурицио Сари даде пространно интервю за клубния сайт чрез социалните мрежи. Специалистът говори от своя кабинет, изглеждаше отпочинал и не пропусна да си запали цигара без страх, че някой ще го санкционира.

Сари се завърна в Италия след едногодишен престой начело на Челси и сподели, че в Англия не му е харесало.

"Там има повече възможности за младежите и то не само във футбола, но за мен беше неразбираемо как един италианец може да издържи. Липсва ми Премиър лийг. Тя е на невероятно ниво, а атмосферата е уникална.

Никога не чух обидни скандирания, а стадионите са винаги пълни без значение от резултата, времето, часа", казва Сари.

Той разкрива също, че чете много художествена литература от детството и предпочита Ролинг Стоунс пред Бийтълс. Покрай карантината той дори е успял да научи сина си да слуша музиката от 70-те години.

"Пия само червено вино. Дори и с рибата", разкрива още една интересна подробност Маурицио. При липсата на футбол, той се задоволява да гледа архивни мачове и да чете много криминални романи, за да запълва времето.

Сари е пълен със спомени от всички нива на италианския футбол, тъй като стартира кариерата си от шестото му ниво.

"Когато работех в един петодивизионен отбор в Тоскана, имах навика да паркирам на едно и също място. Играчите забелязаха това и започнаха нарочно да го заемат преди мен. Веднъж се ядосах и аз също спрях нарочно колата отзад, за да блокирам нахалника", спомня си с усмивка треньорът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови