Юве е на 1/4-финал след трилър срещу Тотнъм, Сити загуби, но продължава (видео)

OFFNews 07 март 2018 в 23:40 4672 0

Ювентус победи Тотнъм с 2:1 и с общ резултат 4:3 от двата мача продължава към 1/4-финалите на Шампионската лига. "Бианконерите" написаха нова страница в историята си, след като за първи път триумфираха на територията на Лондон.

Сблъсъкът беше изключително напрегнат, макар че в някои моменти темпото на игра беше бавно. Над всички беше Сон Хюн-Мин, който откри резултата в края на първото полувреме, а след почивката драмата стана пълна.

Когато не се виждаше как италианския хегемон ще вкара гол, само в рамките на 180 секунди обратът беше пълен. Първо Гонсало Игуаин се разписа за 1:1, а след това Пауло Дибала даде преднина на гостите.

До края инфарктните мигове пред вратата на Джиджи Буфон бяха много на брой. Веднъж дори и гредата бе верен помощник на ветерана и така торинци си осигуриха място в следващия етап от надпреварата. Лошата новина за "бианконерите" е, че Меди Бенатия и моторът им в средата на терена Миралем Пянич ще са с наказания за първата среща от 1/4-финалите заради натрупани жълти картони.

В другия двубой тази вечер Базел постигна победа с 2:1 в гостуването си на Манчестър Сити. Този успех бе само за чест, тъй като швейцарците загубиха първата среща на свой терен с 0:4 и общият резултат от двата мача е 2:5, което означава, че "Гражданите" продължават напред.

Гостите на "Етихад" обаче си тръгват с високо вдигната глава от турнира, побеждавайки лидера в класирането в Премиър лийг на неговия терен. Габриел Жезус даде преднина на домакините още в 8-ата минута, но Мохамед Елюнуси в 17-ата и Михаел Ланг в 72-ата минута донесоха обрата в полза на гостите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!