Испански треньор отказал Пенев от завръщане в ЦСКА

OFFNews 26 март 2018 в 11:32 3898 0

Любослав Пенев е отказал да стане старши треньор на ЦСКА през есента, пише "Меридиан Мач". Според изданието към легендата на ЦСКА е имало оферта от "Армията" в началото на месец ноември.

По това време Пенев все още беше наставник на дублиращия отбор на Валенсия, а "червените" бяха закъсали в първенството след три поредни равенства - срещу Етър, Пирин Благоевград и Левски. Ел Голеадор е трябвало бързо да даде отговор на ръководството на клуба, но той е имал едно много важно условие.

Специалистът е настоявал да си доведе щаба, с който работи през последните години. Дясната му ръка е Давид Родригес, с когото работиха преди време в ЦСКА, Литекс и в националния отбор. Испанецът в началото бе кондиционен спец в екипа на Любо, но след това стана негов първи асистент. Хуан Монар пък бе човекът, който се занимаваше с физическата подготовка на играчите във втория тим на Валенсия.

Заради последния Пенев поискал да бъде освободен германецът Томас Нойберт, за когото ЦСКА води война със Стяуа, за да го задържи. От "Армията" обаче категорично са отказали да се разделят с Нойберт, който е най-скъпоплатеният треньор в отбора на "червените".

Неразбирателството е било причина бившият нападател да бъде лансиран за президент на БФС, а номинацията му за шефското място доведе до раздялата с Валенсия, откъдето не можаха да разберат и приемат действията на българина. Впоследствие Любо загуби изборната битка от Борислав Михайлов с катастрофален резултат - 36:463 гласа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови