Интер вдига на крака Ромелу Лукаку за голямото дерби

Василен Петров 19 октомври 2022 в 11:43 831 1

Ромелу Лукаку

Снимка Getty images

Белгиецът може да бъде на линия за дългоочаквания двубой с "виолетовите"

Очаква се нападателят на Интер Ромелу Лукаку да бъде на разположение на наставника Симоне Индзаги за предстоящото дерби със състава на Фиорентина в събота.

Белгийският голмайстор е извън игра от месец август, когато получи мускулна травма и е записал само 3 срещи от началото от настоящата кампания. Сега има реален шанс да се завърне на терена.

29-годишният футболист премина редица изследвания. Ако резултатите от тях се окажат положителни, той може веднага да поднови тренировъчни занятия, за да попадне в групата за сблъсъка с "виолетовите", съобщават италианските издания "Скай Италия" и "Калчемеркато". 

Първоначално клубът се надяваше Лукаку да поднови подготовка още миналата седмица. Тогавашните прегледи обачи констатираха, че той не е в състояние да го направи. Сега очакванията са той най-после да се завърне и отново да поразява противниковите врати.

Ромелу се завърна в Интер по време на изминалия летен трансферен прозорец, стартирайки сезона с попадение и асистенция в първите две срещи. След това го сполетя въпросната контузия, която го измъчва вече цели 6 седмици. В момента има възможност да навлезе в оптимална физическа форма за наближаващото Световно първенство в Катар. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови