Интер Милано изхвърли Барселона от Шампионската лига

OFFNews 26 октомври 2022 в 22:39 1067 0

Интер Милано

Снимка Getty Images

Играчите на Интер продължават напред в Шампионската лига

Отборът на Интер Милано победи с лекота с 4:0 у дома Виктория Пилзен в двубой от група "С" на Шампионската лига. Успехът класира гранда от Италия за фазата на директните елиминации в турнира и изхвърли Барселона, като каталунците ще трябва да играят в Лига Европа през пролетта.

Два гола на Един Джеко осигуриха важния успех за "нерадзурите" на стадион "Джузепе Меаца". Домакините бяха по-добрият отбор на терена и в 35-ата минута Хенрих Мхитарян откри резултата след асистенция на босненския национал Джеко, който реализира първото си попадение в срещата три минути преди почивката.

Втората част отново премина при пълно превъзходство за Интер. В 66-ата минута отново Един Джеко беше точен във вратата на чешкия тим, а влезлият като резерва Ромелу Лукаку оформи крайното 4:0 само три минути преди края на редовното време на двубоя в Милано.

Интер се намира на второ място в класирането с актив от 10 точки. Виктория няма точков актив и завършва на четвъртата позиция.

По-късно снощи бе двубоят на Барселона у дома срещу Байерн Мюнхен. Испанците отпадат след груповата фаза в Шампионската лига за втори пореден сезон, а германският първенец също продължава в директните елиминации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови