Хърватия матира Нигерия на старта

OFFNews 17 юни 2018 в 00:03 2335 0

Един от скритите фаворити за титлата от световното първенство в Русия Хърватия стартира силно участието си на Мондиала.

В първия си мач от Група D, игран на стадиона в Калининград, възпитаниците на селекционера Златко Далич постигнаха категорична победа с 2:0 над състава на Нигерия, като срещата беше първа между двата тима в историята.

"Шахматистите" изиграха много силен мач и оправдаха очакванията, че ще са един от най-опасните отбори на Мондиала. Първото полувреме предложи равностойна игра, като късметът бе на страната на хърватите, след като в 32-ата минута халфът на Нигерия Огенекаро Етебо си отбеляза автогол.

След почивката футболистите на Хърватия вече наложиха контрол над събитията на терена и логично стигнаха до втори гол. Той падна от дузпа в 72-ата минута за нарушение срещу Марио Манджукич, реализирана от капитана на тима Лука Модрич, който оформи крайното 2:0.

С успеха хърватите оглавиха класирането в групата с актив от 3 точки, следвани от Аржентина и Исландия с по 1, докато Нигерия е без актив.

В следващия кръг “шахматистите” се изправят срещу фаворита в групата Аржентина на 21 юни в Нижни Новгород, а ден по-късно е мачът между Нигерия и Исландия във Волгоград.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови