Хари Кейн: Трябва да вдъхновяваме хората, които гледат Мондиала

OFFNews 09 юли 2018 в 13:06 1692 0

Снимка Facebook: FIFA World Cup

Нападателят на Тотнъм и английския национален отбор Хари Кейн изяви желание да играе на финала на световното първенство. Според капитана отговорността е още по-голяма, тъй като играчите вдъхновяват децата, които в момента живеят с успехите на националния отбор.

"Като футболист и професионалист знам, че имам работа за вършене. Както на терена, така и извън него. Трябва да вдъхновяваме хората, децата, които гледат турнира.

Невероятно е, защото аз бях от тези деца, които израснаха с мечтата да играят за Англия. Така че съм много горд да бъда тук и да водя отбора с капитанската лента.

Никой не иска да се прибира вкъщи. Всички искаме да довършим работата си. Искаме да останем тук до самия край. Ние сме на една стъпка от най-големия мач за един професионален футболист", каза Кейн.

В същото време стана ясно, че футболистите на "трите лъва" ще излязат с бели екипи в битката си с Хърватия. Британците са символичен гост в полуфиналния сблъсък на Мондиала, но въпреки това ще играят с първия си екип.

"Шахматистите" отново ще са в черно и синьо, както беше и в 1/4-финала срещу Русия, а и срещу Дания, Исландия и Аржентина. За островитяните това е третият полуфинал на световно първенство.

И в предишните два англичаните са били в бяло. През 1966 те побеждават Португалия, след което печелят и единствената си световна титла до момента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови