Англия продължава да мечтае, "трите лъва" на полуфинал в Русия

OFFNews 07 юли 2018 в 19:10 3404 2

Англия се класира на полуфинал на световно първенство по футбол за първи път от 1990-та година насам, след като победи Швеция с 2:0 в предпоследния четвъртфинален мач от Мондиал 2018.

"Трите лъва" и Швеция изиграха скучен двубой на "Самара Арена", като в крайна сметка ликуваха остроивяните.

От самото начало възпитаниците на селекционера Гарет Саутгейт контролираха повече топката, но трудно стигаха до чисти голови положения. Вратата на скандинавците беше разпечатана в 30-та минута, когато централният защитник Хари Магуайър се разписа с глава след центриране от корнер на Ашли Йънг.

Решаващият момент в двубоя дойде след почивката, когато в 59-та минута, когато Джеси Лингард центрира отлично към непокрития Деле Али, който от близка позиция не сбърка и прати топката във вратата с глава.

До края шведите създадоха три възможности за гол, но отличният в този мач вратар Джордън Пикфорд отрази всичко и беше избран за Играч номер 1 в двубоя.

В полуфиналите Англия ще се изправи срещу победителя отмача между домакините от Русия и Хърватия. Двубоят ще се играе на стадион "Лужники" в Москва на 11 юли от 21:00 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

2

Новак

07.07 2018 в 23:38

Заслужена победа на англичаните - шведите просто отсъстваха в този мач, но пък и късметът , който ги покриваше и в мачовете с Италия и в мача с Ю.Корея и с Швейцария все трябваше да свърши.
Агличаните пък забравиха за джентълменството, с което бяха известни и започнаха с бразилските номера - загубиха нарочно от Белгия, за да са в по-лесен поток, на терена започнаха въргаляния и симулации - изобщо европейско селесао. Но пък явно така се печели.