Гуардиола ще продължи да носи панделката

OFFNews 26 февруари 2018 в 19:18 2963 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола ще продължи да носи жълтата панделка на ревера си в подкрепа на каталунските политически затворници, въпреки че ще бъде глобен от ФА.

"Щом съм нарушил правилата, приемам глобата. Аз съм човешко същество, преди да съм мениджър. Четири човека са в затвора. Има и други, които са извън Каталуния и ще бъдат арестувани, когато се завърнат. Не става въпрос за политици, а за демокрация.

Става въпрос да се помогне на хора, които не са направили нищо. Те нямат оръжия. Нашето оръжие е бюлетината. Вие направихте Брекзит. Позволихте на Шотландия да има референдум дали иска да остане във Великобритания.

Тези хора искаха същото и сега са в затвора. От ФА знаят, че аз винаги ще нося жълтата лента. От УЕФА имат други правила. Те казват, че можеш да носиш каквото си искаш, стига да го правиш с уважение към другите", каза Гуардиола.

Без никакво притеснение испанецът бе с панделка и по време на финала за Купата на Лигата, в който Манчестър Сити победи Арсенал с 3:0 на "Уембли" и взе първи трофей под ръководството на специалиста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови