Георги Кабаков остава съдия №1 в България

OFFNews 27 юни 2023 в 19:51 1364 0

Футболни съдии

Снимка БФС

Георги Кабаков е начело на ранглистата

Ранглистата на ръководещите съдии за новия сезон 2023/24 в Първа професионална лига ще бъде от 26 човека, като шест от тях са напълно нови лица.

Опитният Станислав Тодоров от Шумен навършва пределна възраст според новите изисквания и ще получава назначения до края на календарната година.

Номер 1 в ранглистата остава Георги Кабаков, който е и най-високо котираният български арбитър във ФИФА. Волен Чинков вече е номер 2 след свалянето на Ивайло Стоянов като международен ВАР-арбитър и ръководещ у нас. Номер 3 е Никола Попов, следват Драгомир Драганов (номер 4), Георги Давидов (номер 5) и най-младият международен рефер Радослав Гидженов.

През изминалия сезон 22-а съдии получаваха мачовете в efbet Лига. Сега са с 4 повече, а до бройката 26 се стига след изваждането на двама и включването на нови шест. В сравнение с миналата година във Втора лига са свалени Димо Димов от Сливен, който се прочу с мача Арда – Славия през есента. Димов тогава беше главен видеоасистент рефер (ВАР) и насочи съдията Ивайло Стоянов да отмени дузпа за гостите. Другият деноминиран е Димитър Димитров от София, който ще ръководи във второто ниво. Новите лица в елита са Васил Минев, Венцислав Митрев и Стоян Арсов от София, както и Петър Кузев (Габрово), Мартин Великов (Варна) и Михаел Павлов (Велико Търново).

Увеличена като бройка е и ранглистата на ръководещите във Втора лига. Тя е набъбнала от 25 на 30 арбитри, като има и още една жена – прогресиращата Кристина Георгиева, която се събира с Християна Гутева. Двете са и международни съдийки при дамите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!