Фенове на ЦСКА пътуват 5000 километра, гледат два финала за 24 часа

OFFNews 24 май 2017 в 09:48 6939 1

Снимка Спортал

Малин (отпиващ от бирата) не се плаши от разстоянията

Какво ли не прави любовта към футбола! Фенове на ЦСКА ще пропътуват близо 5000 километра по въздух и земя, за да гледат два финала в рамките на 24 часа.

Става въпрос за петима храбреци от Търговище, предвождани от известния местен запалянко Малин Малчев. Групата храбреци допълва техен приятел от София. Те вече са в Стокхолм, за да гледат финала на лига Европа между Манчестър Юнайтед и Аякс.

Агитката потегли вчера със самолет от Букурещ, където остави колите си. Утре предстои "веселата" част. Запалянковците се насочват от Стокхолм към Стара Загора, за да гледат финала за Купата на аматьорската лига между ЦСКА 1948 и Черноморец Балчик. 

Или поне второто полувреме. Самолетът им каца в Букурещ по разписание в 13,40 часа българско време. Докато излязат от проверките и стигнат колите, "червените" фенове ще загубят още ценни минути. После ги чакат още 300 километра шофиране. Финалът започва в 18,00 ч.

"Важното е да стигнем, дали за първото, второто полувреме, дали за вдигането на купата, няма значение. Трябва да сме на купона", обясни пред OFFNews Малин, който рядко пропуска мач на ЦСКА 1948, пътувайки с кола от Търговище.

                             ЦСКА 1948 се класира за финала след драма 2:1 срещу Литекс във Враца

Любопитното е, че двама от феновете поддържат аматьорския отбор, още двама са зад ЦСКА-София, а двама пазят неутралитет. Съответно, четирима ще влязат на трибуните в Стара Загора. Поддръжниците на Гриша Ганчев просто ще се разходят на по бира в града на липите.

Въпреки тези нюанси, бригадата няма никакви проблеми помежду си, както и трябва да бъде. От години тя посещава финалите в Лига Европа, независимо кои са съперниците. Например, нито един от запалянковците не е от Манчестър Юнайтед или Аякс.

"Отиваме просто от любов към футбола. Финалите на Лига Европа са по-достъпни, билетите евтини. Цените в Шампионската лига първо са трудни за намиране, после невероятно скъпи", обясни още Малин пред OFFNews.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

24.05 2017 в 10:56

Малин, който рядко пропуска мач на ЦСКА 1948

Какъвто отбора, такива му и запалянковците. Е ка па рядко пропускал?! Ми че то преди 20 месеца нямаше такъв отбор?!