Ето кои са 3 от евентуалните съперници на България за Евро 2020

OFFNews Последна промяна на 16 ноември 2019 в 13:49 1983 0

Вече са ясни три от евентуалните съперници на българския национален отбор по футболс за полуфиналния мач в турнира Лига на нациите, който ще се играе през март.

Това са отборите на Шотландия, Норвегия и Исландия. Трикольорите ще попаднат или в поток "С", или в поток "А". Шансът да се озовем в поток "В" е минимален.

Ако жребият ни отреди да останем в поток "С":

Вариант 1:

Шотландия, Норвегия, Сърбия - ако Португалия бие Люксембург като гост. Гостуваме на Шотландия, а след това играем на неутрален терен с победителя от Норвегия - Сърбия. Спечелим ли двата двубоя, отиваме на Евро 2020.

Вариант 2:

Ако Сърбия спечели домакинството си на Украйна, а Португалия не победи Люксембург като гост. Това означава, че Сърбия ще се класира директно за Евро 2020 за сметка на Португалия. Тогава първият ни мач ще е като гост на Шотландия или Норвегия, пише Спортал. Ако го спечелим, ще се изправим срещу победителя от другата двойка Шотландия или Норвегия срещу Израел/ Румъния (б.а. зависи кой от Израел и Румъния ще остане в поток “С” при жребия на 22 ноември).

Ако жребият ни отреди да сме в поток "А":

Там има много варианти за съперник. Засега е ясен само един от тях и това е тимът на Исландия. Потенциални противници са ни и Уелс, Словакия, Ейре, Северна Ирландия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X