Еквадор срази Катар с 2:0 на старта на Мондиала

OFFNews 20 ноември 2022 в 20:54 871 0

Еквадор

Снимка Getty Images

Еквадорците оглавиха класирането в група А

Отборът на Еквадор победи домакина Катар с 2:0 в откриващия мач на световното първенство по футбол. Капитанът на южноамериканците Енер Валенсия бе големият герой от първия ден на Мондиала, отбелязвайки и двата гола през първата част.

Валенсия можеше да запише и хеттрик, но негово попадение още в третата минута след неразчетено излизане на вратаря на катарците Саад Ал Шееб бе отменено заради засада след преглеждане на ситуацията с ВАР.

В 16-а минута Валенсия вкара първия официален гол на турнира от дузпа, отсъдена за нарушение срещу самия него от вратаря Ал Шееб.

Валенсия удвои преднината на южноамериканците в 31-а минута, когато реализира с прецизен удар с глава в долния десен ъгъл на вратата след центриране от дясно.

След почивката Еквадор диктуваше събитията на терена и не позволи на домакините дори да си помислят, че може да стигнат до обрат.

С успеха еквадорците опровергаха слуховете преди мача, че част от националите на страната са взели подкупи и ще загубят от домакините с 0:1. Точно обратно - пълно превъзходство за Еквадор и убедителна победа, с която тимът даде сериозна заявка за класиране за фазата на елиминациите.

Играчите на Катар не показаха футболни аргументи и станаха първият отбор-домакин на световно първенство, който губи мача на откриването. В другия мач от групата утре играят Нидерландия и Сенегал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови