Димитър Митков пред Nostrabet: Мястото на Локомотив София е по-нагоре в класирането

OFFNews 06 декември 2023 в 10:01 971 0

Снимка

Отборът на Локомотив София се представи на приливи и отливи през есенния полусезон в елита и преди последния си мач за годината е само на 3 точки пред тима, който ще играе бараж за оцеляване.

Защо се получи така и имат ли сили и възможности столичните железничари да не треперят за мястото си в групата на майсторите?

Отговорите на тези и други въпроси Nostrabet.com потърси от централния нападател на Локо Димитър Митков, който през есента се превърна в единствения наш футболист, вкарал повече от един гол на Левски. Таранът бе точен два пъти срещу „сините“ и донесе ценна точка на своите.

Митко, какъв бе есенният дял от първенството за Локомотив?

Аз бих го разделил на две – едно неубедително начало за нас и по-добро представяне впоследствие. Но като цяло никой в отбора не може да бъде удовлетворен, предвид резултатите и класирането ни.

Защо Локо страда?

Защото в началото на сезона бяхме нов отбор, не бяхме сработени и липсваше синхрон между отделните линии. Малко играчи бяха останали от миналото първенство, беше ни много трудно и въпреки че по време на контролите в предсезонната подготовка постигнахме добри резултати, в шампионата не започнахме добре. Изгубихме и много точки, което в крайна сметка се оказа определящо за незавидното място в класирането, което заемаме в момента и което не отива на отбор като Локомотив. След като успяхме да си паснем за 2-3 месеца, вече изглеждахме по друг начин, но това все още е твърде малко, тъй като очакванията към нас са по-големи, а и ние можем много повече.

Имаше ли други причини за напускането на Стойчо Стоев, освен тези, които той изтъкна официално?

Като локомотивец той явно не можеше да се примири, че тимът не печели и не върви нагоре. Господин Стоев влагаше сърце и душа в работата си, а и феновете го харесваха, но когато нещата не се получават, знаете, че най-често изкупителна жертва става треньорът.

Данило Дончич ли се оказа спасителят на Локо?

Това, което е безспорно, е че след неговото идване ние вдигнахме формата си и тръгнахме нагоре. Успяхме да спечелим и важни точки.

Какво промени сръбският специалист?

Той свали напрежението и промени обстановката и атмосферата в съблекалнята. Накара ни също да мислим позитивно и всичко това изигра голяма роля.

Как иска той да играе Локомотив?

В момента залагаме на по-дефанзивен футбол и когато ни се отдаде възможност да контролираме мача и да градим атаки, го правим. Но предимно играем на контраатаки и това е така поради липсата на точки. Нямахме точки и изоставахме, затова и нашият наставник искаше да играем на сигурно, за да може да вземем повече точки. Казано по друг начин, стилът ни на игра е съобразен с търсене на резултати. А иначе като бивш нападател е логично Дончич да иска Локомотив да играе атакуващо и да е доминиращият отбор на терена, но и това се надявам да се случи, когато подобрим класирането си.

Какво изисква от Вас треньорът?

Естествено, да вкарвам голове, тъй като те са основният критерий за един централен нападател. Мисля, че в това отношение съм длъжник на тима и феновете, тъй като мога да бележа по-често и редовно, и полагам усилия, за да го правя занапред. Господин Дончич ми дава съвети по време на тренировъчния процес и се старая с всеки изминал мач да се подобрявам.

С кой от съотборниците Ви се разбирате най-добре на терена?

Мисля, че с Красимир Милошев имаме най-добро взаимодействие, но и с другите също. Все пак футболният език е един.

Отговаря ли точковият актив на Локомотив на играта му?

Не мисля, тъй като в доста от мачовете не само, че не бяхме надиграни, но ние надигравахме противниците в големи периоди. Все малко обаче не ни достигаше да вземем повече точки, които щяха да са заслужени. Може би ни преследваше малшанс и нямахме спортно щастие, след като спортно-технически се справяхме.

Кой бе най-силният ви мач?

Този срещу Левски. В доста моменти ние ги превъзхождахме и създадохме повече чисти ситуации от тях. Борихме се, показахме хъс, както и характер, когато губехме с два гола. Така бих искал да изглежда Локомотив във всеки мач.

Очакванията Ви от последната за тази година среща с Арда на „Надежда“?

Това е важен мач, и ще дадем всичко от себе си, за да го спечелим, тъй като трите точки ще ни позволят да доближим отборите в средата на таблицата.

Къде е мястото на Локомотив в родния елит?

Със сигурност трябва да сме по-напред в класирането, но в момента това ни е нивото и трябва да го променим. За да го постигнем, е необходимо във всеки двубой напролет да излизаме с мислене и нагласа за по-високо класиране.

Какво бихте казали на феновете на Локо?

Пожелавам им весели празници с любимите хора и да продължават да ни подкрепят в добро или лошо, както неизменно го правят на всеки стадион.

Вашите бъдещи планове свързани ли са с Локомотив или пак Ви се играе в чужбина, след като вече бяхте в Русия?

Аз имам договор с Локомотив до лятото и се чувствам добре в отбора. Радвам се също, че съм и част от един сплотен и задружен колектив. Но във футбола нещата се случват много бързо и не мога да предвидя какво ме очаква. Ако трябва обаче да бъда честен, не бих излязъл на всяка цена зад граница. По-скоро един ден, ако имам такава възможност, бих играл за отбор, който се бори за титла.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!