Делио Роси отсече: Във финал няма фаворит

OFFNews 08 май 2018 в 12:52 2210 0

Треньорът на Левски Делио Роси даде официалната си пресконференция преди финалната среща за Купата на България със Славия. Двубоят е утре от 19.30 часа на стадион "Васил Левски".

“Предстои ни изключително важна среща. Тя ще даде друг смисъл на нашия сезон, ако двубоят се развие добре за нас. Мачът е важен за клуба, футболистите и нашите привърженици. Ако искаш да бъдеш голям, трябва да поемеш отговорност.

Във финал няма фаворити. Говори се, че ние сме фаворити и трябва да поемем тази отговорност", коментира италианецът.

"Двубоят е важен и ще бъде голям успех, ако го спечелим. За да се направи равносметка за представянето на отбора, трябва да изчакаме да минат всички двубои от шампионата. Не съществува рецепта, по която да действа определен отбор. Ако трябва да избирам между ентусиазъм и песимизъм, бих избрал ентусиазма", допълни Роси.

"Един такъв мач винаги носи напрежение. Има футболисти, които искат да бъдат сигурни и спокойни. Един отбор е съставен от много хора, а не от определен човек. Мисля, че двубоят е значим сам по себе си. Треньорът трябва да успокои футболистите си и да даде точни указания", завърши треньорът на Левски.

Наставникът на Славия Златомир Загорчич пък все още не е наясно със състава за утре.

"Няма да има промени. Разчитам на тези играчи, разполагаме с много добри момчета и вярвам, че ще се справим. Не съм наясно със състава. Има леко контузени, ще изчакам днешната тренировка, а след това ще поговоря с момчетата и ще взема решение.

Има напрежение в съблекалнята, защото това са много важни мачове в кариерата на един футболист, но всеки мач носи напрежение. Този финал носи по-голямо", каза сърбинът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови