Чили с най-лошо представяне на Копа Америка от 20 години, Аржентина записа нова победа

Играчите на Серхио Дуда завършиха наравно 0:0 с Канада в последния си мач от групата

Донислав Донев 30 юни 2024 в 09:52 1075 0

Чили - Канада

Снимка Facebook: Copa América

Играчите на Серхио Дуда пропускат елиминационната фаза на турнира първи път от 2004 година насам

Чилийският национален отбор спечели скромните 2 точки от три мача в груповата фаза на турнира Копа Америка. Така тимът не успя да достигне четвъртфиналите на турнира.

Това стана факт, след като тази нощ футболистите на селекционера Серхио Дуда завършиха наравно 0:0 с Канада. Защитникът на "кленовите листа" Моис Бомбито имаше късмет да не получи червен картон в 5-ата минута, след като удари с лакът в гърлото чилиеца Ечевария. Най-накрая отборът на Чили се оказа този, който остана с играч по-малко в 27-ата минута, след втори жълт картон за Габриел Суасо.

Чили пропуска елиминационната фаза на турнира първи път от 2004 година насам. Тогава южноамериканците завършиха на последно място в група с Парагвай, Бразилия и Коста Рика.

В другия мач от групата Аржентина записа трета поредна победа и завърши с пълен актив. Световните шампиони надиграха с 2:0 Перу, а отново героят за тях бе Лаутаро Мартинес, който отбеляза и двата гола в 47-ата и 86-ата минута. "Гаучосите" играха без суперзвездата Лионел Меси, който лекува контузия, но това не им попречи да стигнат до успеха.

Аржентина продължи от Група "А" към плейофите на турнира на първо място (9 точки), а Канада продължава напред в Копа Америка от второто място (4 точки). Чили (2) зае третата позиция, а Перу (1) остана четвърти.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Сръбският филм за България - истини и лъжи