Ексклузивно БСП реши: Нинова беше дотук, няма право да се кандидатира за лидер

Венецуела шокира Мексико и е на 1/4-финал на Копа Америка

Теодор Борисов 27 юни 2024 в 11:50 929 0

Изненадващо за мнозина Венецуела оглави група „В“ на Копа Америка и се класира за 1/4-финал

Снимка Getty Images

Изненадващо за мнозина Венецуела оглави група „В“ на Копа Америка и се класира за 1/4-финал

Венецуела поднесе една от изненадите на Копа Америка и победи с 1:0 Мексико, с което си осигури класиране за 1/4-финалите на надпреварата. Зрителите на стадион „SoFi“ в Ингълууд, Калифорния, сред които бе и известния американски комедиант Druski, станаха свидетели на истинска драма, която в крайна сметка класира тима на Фернандо Батиста напред.

Решителният момент в срещата дойде в 57-ата минута, когато капитанът на Венецуела Саломон Рондон реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Хулиан Киньонес срещу Йон Арамбуру. Все пак Ел Три можеха да стигнат до равенството в 87-ата минута, но удара на Орбелин Пинеда бе спасен от Рафаел Ромо.

Така играчите на Хайме Лосано ще трябва да се преборят за мястото си във фазата на елиминациите в директен сблъсък срещу Еквадор. Южноамериканската страна надви Ямайка с 3:1 и така елиминира „Реге бойс“ от турнира.

Феновете на Еквадор имаха поводи за празненства по време на срещата с Ямайка

Еквадор откри резултата още в 13-ата минута, след като центриране на Пиеро Инкапие от тъчлинията се отклони от крака на Кейси Палмър и топката придоби траектория, която я направи неуловима за Джамали Уайт. В добавеното време на първата част Кендри Паес удвои от дузпа, ставайки вторият най-млад голмайстор в историята на Копа Америка със своите 17 години и 53 дни (рекордът е на колумбиеца Жониер Монтаньо - 16 години, 5 месеца и 147 дни от 1999 г.).

Играчите на Хеймир Халгримсон все пак върнаха един гол чрез звездата си Михаил Антонио в 54-ата минута, но в първата минута на добавеното време на двубоя Алан Минда оформи крайното 3:1.

Виж още за:
    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Цветан Цветанов за Брендо, Алексей Петров и Бойко Борисов