Челси подчини Арсенал и спечели Лига Европа

OFFNews 29 май 2019 в 23:52 3312 0

Челси спечели Лига Европа, след като победи Арсенал с категоричното 4:1 на финала на турнира, който се игра в азербайджанската столица Баку.

Първото попадение в мача бе дело на Оливие Жиру, който вкара с глава в 49-ата минута и по този начин наказа своя бивш отбор. Педро удвои преднината на "сините" от Лондон в 60-ата, а Еден Азар вкара два гола в 65-ата минута от дузпа и 72-ата, за да оформи сериозната разлика в класите на двата отбора. Почетното попадение за "артилерисите" бе дело на Алекс Иуоби в 69-ата минута.

Така Челси спечели турнира за втори път в своята история, след като лондончани се поздравиха с успеха и през сезон 2012/2013. Това е и първи трофей за мениджъра Маурицио Сари начело на отбора, но бъдещето на италианеца със сигурност още не е ясно.

Арсенал можеха да намерят място в Шампионска лига за следващата кампания само, ако вдигнат тази купа. Мениджърът им Унай Емери знае добре как да го направи, след като три пъти спечели Лига Европа със Севиля. Тази вечер обаче Фортуна не бе с него.

Мачът бе специален и за вратаря Петер Чех, който спира с футбола. Той е бивш футболист именно на Челси. Очаква се той да се завърне при "сините" от Лондон, но като директор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови