Челси отново стъпи на европейския връх

OFFNews 30 май 2021 в 00:01 1022 0

Отборът на Челси спечели Шампионската лига, след като във финала на стадион "Драгао" в Порто победи с 1:0 Манчестър Сити. Единственото попадение в мача отбеляза Кай Хавертц в 42-ата минута.

"Гражданите" достигнаха за първи път в историята си до тази фаза на надпреварата, докато за Челси това е втори трофей след 2012 година. За последните три сезона в Шампионската лига това бе втори изцяло английски финал. При успех Сити щеше да запише требъл, след като стана първенец на Премиър лийг и взе Купата на Лигата, но лондончани попречиха на този триумф.

Отборът на Томас Тухел категорично беше по-добрият, докато “гражданите” разочароваха и определено не оправдаха очакванията, че са фаворит. За цял мач футболистите на Сити отправиха само един удар в очертанията на вратата, а не им стигна и даденото 7-минути продължение на втората част.

Те имаха претенции за дузпа в 61-вата минута за игра с ръка на Рийс Джеймс, но според ВАР нарушение на правилата не е имало. Триумфът е специален за мениджъра на лондончани, защото преди година той беше начело на загубилия финала Пари Сен Жермен.

В същото време Джосеп Гуардиола пък се разминава с купата вече десета година, като това сега беше първият финал за отбора му в ШЛ. Той не успя да вдигне "ушатата" купа и с Байерн Мюнхен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews