Челси или Тотнъм? Все пак "сините" остават фаворит

Ивайло Йолчев 17 април 2017 в 11:16 2507 0

Загубата на Челси с 0:2 от Манчестър Юнайтед завърза сериозно битката за титлата в Англия. Разликата между "сините" от Лондон и Тотнъм се стопи на 4 точки. До края остават 6 кръга, а в Премиършип това е достатъчно за всякакви чудеса.

Антонио Конте побърза да оцени шансовете на Челси за титла на 50 процента. Така ли е всъщност? Или италианецът го играе предпазлив? Отговорът се крие в програмата и по-скоро клони към втората хипотеза.

Челси има само две гостувания и 4 домакинства срещу абсолютни средняци извън топ 8.  Но пък визитите са на стабилни отбори като Евертън и Уест Бромич, които вещаят загуба на точки.

Както обаче справедливо отбеляза Конте, все пак това е битка за титлата на Англия: "Нормално е да има натиск и аз дори предпочитам да има такъв. Това не е шега работа, ние все пак се борим за титлата във Висшата лига".

Какво да кажат в Тотнъм? "Шпорите" нямат нито един мач, за който важи определението "лесен". 4 гостувания и две домакинства, но забележете какви! "Шпорите" приемат Арсенал и Манчестър Юнайтед.

"Топчиите" загубиха почти всичко, но един прът в колелата на Тотнъм със сигурност ще бъде прието като грандиозен успех в лагера на кръвния враг. Венгер направо ще спаси сезона с една победа!

Гостуванията включват лондонски дербита, а там никога нищо не е ясно. Никак не е лесно на терена на Лестър, а Хъл Сити се бори със зъби и нокти за оцеляване. Нищо чудно то да е под въпрос до последния кръг, когато аутсайдерът приема Тотнъм.

Има обаче и подводни камъни в програмата, които могат да препънат или помогнат на съперниците за титлата. Битката им започва с директен сблъсък в полуфинал за Купата на Англия. Специалистите сочат, че победителят ще вземе сериозно психологическо предимство. 

Не е ясно и какъв състав ще извади Жозе Моуриньо срещу Тотнъм, например. Ман Юнайтед гостува в Лондон само три дни след реванша в полуфиналите на Лига Европа, които вероятно ще достигне. И никой не може да обвини Специалния, ако пусне резерви. Освен феновете на Челси, за които вече е Юда.

22 април ФА Къп, Полуфинал

ЧЕЛСИ - ТОТНЪМ

33 кръг

ЧЕЛСИ - Саутхямптън

Лестър - ТОТНЪМ (отложен за 18 май)

34 кръг

Евертън - ЧЕЛСИ

Кристъл Палас - ТОТНЪМ

35 кръг

ЧЕЛСИ - Мидълзбро

ТОТНЪМ - Арсенал

36 кръг

Уест Бромич - ЧЕЛСИ

Уест Хям - ТОТНЪМ

37 кръг

Челси - Уотфорд

ТОТНЪМ- Манчестър Юнайтед

38 кръг

Челси - Съндърланд

Хъл Сити - ТОТНЪМ

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови