Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Brexit застигна Влади Гаджев

OFFNews 14 декември 2016 в 12:49 5017 0

Бившият капитан на Левски Владимир Гаджев е пред преждевременно напускане на редиците на английския третодивизионен Ковънтри.

Причината за това не е в напускането на Европейския съюз от страна на Великобритания и свързаното с това ограничаване на правото на труд на чужденци на Острова, а чисто спортно-техническа.

"Аз от Brexit не се страхувам. Няма как да ме застигне", каза Гаджев през лятото. Шест месеца по-късно обаче Ковънтри е напът да му посочи пътя през Ламанша. Гаджев играе все по-рядко, а от началото на сезона е записал участие в едва 10 от 21 шампионатни мача. Новият мениджър на тима Марк Винъс разчита на 18-годишния Калъм Мейкок вместо на Влади.

"С оглед солидния опит, натрупан в елитните първенства на България и Гърция, както и на качествата, които несъмнено притежава, се очакваше именно Гаджев да поведе Ковънтри и да се превърне в един от лидерите на отбора.

До момента обаче това не се случва и нищо чудно българинът да потърси друго решение за кариерата си още през зимата", пише “Ковънтри Телеграф” в спортната си секция.

Да заиграе в чужбина беше сбъдната мечта за Гаджев, пък макар и в трета дивизия на Острова. Той на няколко пъти разиграваше "сините" с предстоящ трансфер и пропускаше подготовките. Все пак през март тази година успя да си уреди договор с англичаните за 18 месеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews