Бразилец обвини капитана на Лудогорец в расизъм

OFFNews 14 май 2017 в 10:45 5409 0

Капитанът на Лудогорец и националния отбор Светослав Дяков беше обвинен в расизъм от бразилския футболист на Оборище Панагюрище Ели Маркес.

Случката се разиграла в средата на второто полувреме на срещата между Лудогорец 2 и Оборище от 28-ия кръг на Втора лига, която завърши 1:1. Двубоят се игра на базата "Гнездо на орли" в Разград, а опитният полузащитник на шампионите игра за дубъла, тъй като бе наказан за гостуването на Дунав (Русе), завършило 2:2.

Любопитното е, че Дяков е едва един от тримата българи, които играят редовно в Лудогорец, докато останалите са предимно играчи от Бразилия.

"Той без причина ме нарече маймуна, мангал... Ти идваш от гората в Бразилия, за да те направим човек тук. От десет години съм в България, но никой не ме е обиждал така.

Ако го бях предизвикал да стори това, щях да си мълча, ама не съм направил нищо. Ние губехме с 0:1 към средата на второто полувреме. Получихме фаул, тръгнах да изпълнявам, тъй като гонехме равенство, защото мачът бе важен за нашето спасение, а той взе да бави топката. Казах на съдията Стефан Павлов, че бави времето.

В този миг последваха всичките тези обиди. Направо не мога да се побера в кожата си", коментира Маркес пред Sportal.bg.

Повече за скандала вижте тук

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови