Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Ботев (Пловдив) и Апоел (Никозия) не се победиха

OFFNews 21 юли 2022 в 00:14 1385 0

Ботев (Пловдив)

Снимка Официален сайт на Ботев (Пловдив)

Ботев (Пловдив)

Ботев (Пловдив) и кипърският АПОЕЛ (Никозия) завършиха наравно 0:0 в първия мач между двата тима от втория предварителен кръг на турнира Лига на конференциите. На Националния стадион "Васил Левски" в София двата тима не успяха да се възползват от шансовете си за гол през първото полувреме, а след почивката заложиха на сигурна игра в защита и така оставиха всичко да се реши на реванша в Кипър.

Днес стартират участието си и столичните Левски и ЦСКА. "Червените" гостуват от 18,30 часа на Македония Гьорче Петров, докато "сините" са домакин от 20,00 часа на гръцкия ПАОК.

В 7-ата минута гостите от Никозия получиха първия шанс да поведат в резултата. Димитрис Теодору беше изведен по лявото крило и центрира по земя към Далцио Гомес, който стреля без подготовка от около 10 метра, но не успя да уцели вратата на Хадайет Ханкич.

В 18-ата минута отново крилото на АПОЕЛ Теодору изработи ситуация пред вратата на Ботев. Фланговият състезател премина между двама защитници на "канарчетата", навлезе в наказателното поле от ляво и опита изстрел по диагонала, но не намери целта.

Шест минути по-късно гостите стигнаха до първи точен удар. Кингсли Сарфо остана необезпокояван на около 22-23 метра от вратата на българския отбор и стреля коварно в долния десен ъгъл на Ханкич, но вратарят на Ботев се справи.

"Жълто-черните" отговориха минута след това. Дилан Мертенс подаде далечен пас към Джеймс Ето’o, който овладя на гърди между двама защитници на АПОЕЛ и шутира от границата на наказателното поле, но Хосе Анхел Креспо блокира удара му.

В 39-ата минута вратарят на Ботев Ханкич отново бе тестван от далечна дистанция. Този път капитанът на гостите Лукас Соуса нанесе плътен изстрел от около 25 метра, но австрийският страж на "канарчетата" се намеси.

В края на първата част Ботев (Пловдив) получи два изгодни шанса да открие резултата. Първо, в 41-ата минута защитник на АПОЕЛ сбърка с паса си назад към своя вратар, Мохамед Брахими се възползва от тази неточност и излезе сам срещу Белец, успя да го финтира, но си поведе дълго топката и тя напусна очертанията на терена в аут.

Четири минути по-късно Емануел Току си изработи втора възможност за гол. Ганайският халф се пребори с бранител на тима от Никозия и се озова очи в очи с вратаря на гостите, но ударът му с десния крак премина над напречната греда.

През втората част двата отбора подходиха консервативно и заложиха на по-сигурна игра в отбрана.

Единствената интересна възможност през второто полувреме дойде четвърт час преди края на срещата, когато капитанът на АПОЕЛ Лукас Соуса получи отдясно в наказателното поле на Ботев и стреля по диагонала, но ударът му не намери целта.

Така двубоят завърши при нулево равенство. Реваншът е на 28 юли (четвъртък) от 20:00 часа българско време в Никозия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews