Боби Михайлов отговори на критиките

OFFNews Последна промяна на 14 септември 2017 в 11:44 1314 1

Президентът на БФС Борислав Михайлов отговори на критиките за формата на българското първенство и винаги актуалното след всеки кръг недоволство от съдиите. В последните седмици глас срещу реферите надигнаха от бившия клуб на легендарния вратар Левски, като обвиниха БФС в толериране на Лудогорец.

"Първо, този формат беше разискван на най-широка основа. Присъстваха и представители на всички отбори от "А" и "Б" група. Всички клубове от "А" и "Б" група гласуваха собственоръчно, че са съгласни с този формат.

Така че хората, които непрекъснато се оплакват в България го правят, за да защитят слабите си резултати. Според мен форматът е изключително успешен.

В нито една държава няма идеално съдийство. Дори и в мачовете от Шампионската лига се допускат грешки от топ съдиите в Европа. Аз съм дълго време президент и винаги съдийството е било злободневна тема, но аз го гледам по-друг начин - в България всички са свикнали да се оплакват от съдийството, когато не им върви играта или не се получават резултатите. Но когато съдията е "сбъркал" в тяхна полза, никой не се оплаква. 


Абсолютно несериозно е твърдението, че БФС помага на Лудогорец Винаги, когато в България някой отбор стане шампион, това се случва с ЦСКА, Левски и Литекс, след това съм чувал, че БФС било "червено", след това "синьо" и "оранжево", а сега едва ли не "зелено".

Резултатите на терена показват всеки клуб как се развива и какви са му възможностите", казва Михайлов пред Блиц.