Боби Михайлов: Не се чувствах добре на "Уембли", не трябва да се сравняваме с Англия

OFFNews Последна промяна на 25 септември 2019 в 14:04 1333 0

Снимка bfunion.bg

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов сподели, че не се е чувствал добре на "Уембли" по време на болезнената загуба на България от Англия с 0:4 в европейска квалификация.

Той откри нов спортен комплекс в ж.к. "Свобода" и след това говори за бъдещото поколение.

"Тези игрища са пътят да тръгнем обратно нагоре. Това е, което можем да направим ние като Футболен Съюз - инфраструктура и обучение на треньори и кадри, които се занимават с футбол. От там всичко си зависи от децата и техните треньори.

България е малка държава. Вижте Унгария и други такива страни с подобно население на нашето. Всичко е въпрос на генерация. И Унгария през 50 години постига нещо по-значимо.

Ние вече 14 години не можем да се класираме. Надявам скоро да постигнем тази цел или поне отборът да изглежда на европейско ниво. Говоря и за по-младите отбори.

Много работа е извършена в поколението на младежкия национален отбор. Те са таланти. Те са играли на европейско до 17 и европейско на 19. Имат опита, повечето от тях играят вече и мъжки футбол. Очаквам с тях да бъде попълнен първия ни отбор и да вдигнем класата на тима.

Помага, че младежите и мъжете тренират. Когато аз бях младеж и пътувахме с мъжете винаги съм гледал батковците с отворени очи. Ние не трябва да се сравняваме с Англия. На "Уембли" не се чувствах добре.

И друг път сме падали с 0:4. Трябва да извличаме положителното. Тежи му на Краси Балъков, че той няма победа. Но с това разполагаме. Трябва да го изчакаме и да го подкрепяме", каза Михайлов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови