БФС няма да пита УЕФА може ли ЦСКА-София да играе в Европа

OFFNews Последна промяна на 04 май 2017 в 09:36 1689 0

Лицензионната комисия на БФС започва своите заседания на 5 май. На първата си сбирка тя ще разгледа документите на клубовете от Първа лига, които са подали заявки за участие в евротурнирите. Сред тях е и ЦСКА-София. Изпълнителният директор Борислав Попов не посочи в прав текст дали има пречки за регистрацията на ЦСКА-София, но пък заяви, че решението не зависи от УЕФА, пише "Тема спорт".

"Какво запитване до УЕФА за ЦСКА-София? Защо трябва да ги питаме? За пръв път чувам. Това са някакви конспиративни теории, които се въртят. И онзи ден ги слушах някъде. Ако има УЕФА да каже нещо, тя следи процесите и ще ни каже.

Лицензионната комисия си е автономна. Вече дали има пречки пред ЦСКА-София за евротурнирите, не мога да ви кажа. След като се разгледат документите, тогава може да се обяви конкретно. Не съм ги погледнал все още всичките. Много спекулации има, нека оставим хората да си свършат работата и да видим какви ще са резултатите", заяви Попов.

Зам. изпълнителният директор на БФС Павел Колев не се разграничи от позицията на своя колега. "Щом Попов е казал, че няма нужда да се пита УЕФА, значи е така", лаконичен бе Колев.

Борислав Попов пък разясни още:

"Сега на 5 май ще разгледаме документите на клубовете, които са подали заявки за участие в УЕФА. На първото заседание предмет на интерес ще бъдат тези в най-изрядно състояние. Дали ще има решение за тях на 5 май, това не мога да ви кажа със сигурност. Но, реално погледнато, няма какво да ги забави. Има и други предвидени заседания. На тях ще разглеждаме клубове, които не са чак толкова добре като другите, или пък такива, за които сме изискали допълнителна документация", добави Попов.

Комисията трябва да издаде лицензите за участие в евротурнирите най-късно до 31 май.

Виж още за: