Беларуски клуб запълва трибуните с виртуални фенове

OFFNews 10 април 2020 в 19:13 1685 0

Творчески подход към липсата на достатъчно фенове на трибуните проявиха от беларуския Динамо Брест. Припомняме, че в Беларус футболното първенство и турнира за Купата на страната продължават с нормален ход въпреки пандемията от коронавирус.

Шампионатът се излъчва в много страни, включително и България в платените канали на Диема Спорт. В двубоя между Динамо Брест и Шахтьор на стадиона имаше двуцифрен брой пластмасови манекени с картонени лица на хора от различни раси.

Както се изясни, това са виртуални фенове от чужбина, които си купуват също така виртуални билети за по 67 беларуски рубли, което е около 50 български лева. Срещу това от клуба разполагат техния лик на трибуните, прикачен към манекен.

"На една от трибуните на стадион "Брестский" се събраха над 30 фенове от различни страни - Русия, Великобритания, ОАЕ, Узбекистан и други", похвалиха се от Динамо, където имат усет към публичната комуникация.

Преди време за президент на клуба беше почетно избран Диего Марадона, което накара цял свят да се поинтересува що за отбор е Динамо Брест.

Събраните от виртуални билети пари ще бъдат дарени за борбата с коронавируса, който не е подминал Беларус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови