Барселона съди Неймар за 8,5 милиона евро

OFFNews 22 август 2017 в 21:23 1623 0

Снимка EPA

Барселона даде на съд бившия си футболист Неймар, който направи рекорден трансфер в ПСЖ за 222 милиона евро. Каталунците искат от бразилеца да им върне 8,5 милиона евро.

Става въпрос за бонус, платен от Барса, когато Неймар подписа новия договор за 5 години. Направи го точно 9 месеца преди да потегли към Париж. Според каталунците техничарят ще връща парите, защото не е изпълнил контракта.

В допълнения испанският гранд иска 10 процента отгоре заради забавяне. Искът е направен на 11 август в каталунски трибунал.

Барса вече заяви, че си удържа бонус от 26 милиона евро за лоялност, който също се полага на мениджъра му. Да припомним, става въпрос за бащата на Неймар.

Може би това е причината бразилецът да разкритикува ръководството на бившия клуб след успеха 6:2 над Тулуза. "Прекарах хубави години в Барса. Но не и с Борда на директорите. Някои хора нямат място в ръководството на Барселона", каза Неймар.

Той ще получава 30 милиона евро на година в ПСЖ. И малцина знаят още колко бонуси чрез катарски фондове в сметки по незнайни точки на света. Също и татко му, разбира се.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!