Балъков извежда Етър в класиката с Локо Горна Оряховица

OFFNews 22 май 2017 в 15:05 4355 0

Снимка regnews.net

Забравете смешните ни професионални групи, истината за футбола е в сряда в Горна Оряховица. Тогава е звездното издание на старата класика между местната гордост Локомотив и големия съперник Етър.  

Трима от героите, достигнали до бронзовите медали на световното първенство по футбол в САЩ ще излязат отново на терена за емблематичен сблъсък между ветераните, съобщава regnews.net. Става въпрос за Красимир Балъков, Ивайло Йорданов и Бончо Генчев.

Срещата е по случай празника на Горна Оряховица и ще се проведе на 27-ми май от 20.00 часа в железничарския град. Входът за „Нощта на легендите” е свободен, а организаторите обещават много емоции и изненади по време на уникалната среща.

Съботният мач на легендите ще бъде своеобразен бенефис на Красимир Балъков пред феновете от региона. Гениалният футболист на Етър не е обличал виолетовата фланелка повече от 20 години, а тимът от Велико Търново е единственият, с който е бил шампион във впечатляващата си кариера.

Ивайло Йорданов пък ще радва феновете на „Локомотив”. Двамата с Балъков бяха съперници на терена в края на 80-те и началото на 90-те, когато дойдоха и най-големите успехи на двата отбора. В събота Бончо Генчев ще облече както черно-бялата, така и виолетовата фланелка.

За Етър ще излязат звезди от няколко поколения като Георги Цингов, вечният голмайстор Цеков, Аргиров, Сашо Христов, рекордьорът с най-много мачове в „А” група Георги Георгиев, Георги Трендафилов, Генчо Генчев. и още други величия от виолетовия тим.

За отбора на „Локомотив” черно-бялата фланелка отново ще облекат Нако Дойчев, Манол Манолов, братята Гавазови, Филип Филипов. Тениските на всички ще бъдат с номер 29, символизирайки празника на Горна Оряховица.

„От дълги години градския стадион на „Локомотив” не е приемал такива звезди, каквито ще бъдат на този мач. Искам да благодаря на кмета инж. Добромир Добрев, който помогна за организацията. Смятам, че феновете ще изпълнят стадиона”, сподели председателят на местния парламент в Горна Оряховица и председател на УС на Локомотив Даниел Костадинов.

Треньори на двата отбора ще бъдат не по-малко легендарни имена. „Виолетовите” ще бъдат изведени от Георги Василев, а „черно-белите” от Петър Кирилов. За радост на мъжката част от публиката мачът ще бъде ръководен от дамско трио, сподели Бончо Генчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови