Асът на Лестър се тюхка: Трябваше да вкараме 10 гола на Саутхемптън

OFFNews 26 октомври 2019 в 14:29 1991 0

Нападателят на Лестър Джейми Варди разкри, че желанието на отбора по време на вчерашната разгромна победа над Саутхемптън (9:0) е била да счупят рекорда на Манчестър Юнайтед, като вкарат 10 гола на съперника.

"Лисиците" постигнаха най-голяма победа при гостуване, като досегашното върхово постижение беше на Манчестър Юнайтед - 8:1 срещу Нотингам Форест. "Червените дяволи" също имат победа с 9:0 - срещу Ипсуич през 1995 година, но на техния стадион "Олд Трафорд".

"Разбрахме за този рекорд, когато поведохме с 6:0 (в 57-ата минута). Джони Евънс спринтира до нас и каза, че ако продължим така можем да подобрим постижението. Тогава дадохме всичко от себе си и накрая успяхме да изравним рекорда.

Това е страхотна победа. Прекрасно представяне от момчетата и абсолютно се радвам за феновете. Аз мисля, че това беше перфектното представяне.

Знаем, че когато си с 10 футболисти на терена нещата са трудни, но ние знаехме, че ако продължим с плана си на игра ще им докараме проблеми. Както се вижда от резултата, играчите заслужават похвали, страхотна победа.

Сега футболът ни е различен от онзи, когато спечелихме титлата във Висшата лига през 2016 година. Тогава действахме много на контраатаки.

Тази вечер вие видяхте, че можем да атакуваме, но и да задържаме много добре, както и на скорост, когато можем да нараним всеки", каза Варди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови