Лестър пренаписа историята на Висшата лига с невиждан разгром над Саутхемптън

OFFNews 26 октомври 2019 в 09:52 3891 0

Снимка Facebook: Leicester City Football Club

Лестър победи Саутхемптън като гост с 9:0 при гостуването си в първия мач от 10-ия кръг на Висша лига. Двубоят пренаписа историята на футбола в новата ера на английското първенство.

"Лисиците" постигнаха най-голяма победа при гостуване, като досегашното върхово постижение беше на Манчестър Юнайтед - 8:1 срещу Нотингам Форест. "Червените дяволи" също имаха победа с 9:0 - срещу Ипсуич през 1995 година, но на техния стадион "Олд Трафорд".

Чрез възхитителната победа си победа, Лестър почете бившия си собственик Вишай Сривадханапрабха. Той загина на 27 октомври 2018, след като хеликоптерът, в който се е возил бизнесмена, се разби минути след излитането си от стадион "Кинг Пауър". Сривадханапрабха бе собственик на Лестър от 2010 година, когато купи клуба за 39 милиона паунда.

Иначе с по три гола във вратата на "светците" се отчетоха двама играчи на Лестър - Джейми Варди и Айосе Перес. Така Лестър стана едва вторият отбор в историята на Премиър лийг с двама автори на хеттрик в един мач след Арсенал.

Футболистите на мениджъра Брендън Роджърс вече имат 20 точки, като поне временно излязоха втори в класирането.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови