Арсенал с рекордна Купа на Англия

OFFNews 27 май 2017 в 21:37 4530 2

Снимка Дейли Мейл

Арсенал стана абсолютният властелин в турнира за Купата на Англия! "Топчиите" удариха 2:1 Челси в изключително зрелищен финал на "Уембли". Купата е под номер 13 в историята на Арсенал, докато Манчестър Юнайтед остана с 12.

Трофеят може да спаси кожата на мениджъра Арсен Венгер. Той печели седма Купа на Англия с "артилеристите". Изглежда французинът ще остане на поста след успеха срещу шампиона.

Арсенал откри с изключително спорен гол на Алексис Санчес. Канте изрита топката в гърдите на нападателя. Тя обаче се отклони в ръката му и отида зад защитата. Там в засада беше Рамзи и всички спряха да играят.

Санчес обаче догони топката и я вкара в мрежата.Страничният вдигна засада. След консултация с главния обаче голът беше признат - 1:0 за Арсенал.

Тимът на Венгер пропусна да нокаутира Челси с втори гол след няколко отлични шанса. После получи и числено предимство. Моузес от "сините" беше изгонен заслужено заради симулация за дузпа.

Противно на логиката Челси изравни. Диего Коста направи страхотно отиграване в пеналта и мушна топката до гредата за 1:1.

Но тимът му явно заспа при празнуването. Буквално в следващата сериозна атака резервата Жиру пусна отличен пас и Рамзи вкара за 2:1.

До края Арсенал направи невероятни пропуски за трети гол, но трябва да се отдаде заслуженото и на Челси. Дори с 10 души шампионът потърси изравняване и веднъж се размине на косъм.

В ложите на "Уембли" бяха двамата собственици Стан Крьонке и Роман Абрамович. Феновете на Арсенал вдигнаха плакати срещу американеца, който не иска да продаде акциите на Алишер Усманов, но и и не дава серизони пари за харчене на Арсен Венгер. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

2

Лопе де Вега

28.05 2017 в 07:16

Еми не беше! Така е и в живота. Едни печелят, други губят. Като истински спортсмени ние умеем да губим. А на вас

Честито! Поздравления!

Поздрав!

63994

1

Red or Dead

27.05 2017 в 22:03

БРАВО НА АРСЕНАЛ!!!ДОРИ И В НАЙ-РОЗОВИТЕ СИ СЪНИЩА НЕ СЪМ ДОПУСКАЛ, ЧЕ ТОЧНО ТОЗИ СЪСТАВ НА АРСЕНАЛ МОЖЕ ДА СМАЧКА БУКВАЛНО играчите на Челси, които на практика си бяха същите които спечелиха 30 мача от 38......вярно, че 1 гол беше спорен, но имайки предвид пропуските които сътвориха, няма съмнение, че Арсенал заслужено спечели НАЙ-СТАРАТА Купа в Света за рекорден 14 път!!!Само хора които са наясно с материята осъзнават какво значи това!!
Челси дори и за секунда не бяха близо до обрат, а ако някой търси символ на думата 'дебил', просто да види как Мозес си ИЗКАРА.....ЧЕРВЕН картон;)
Лопе, сори отново, просто това не беше вашия мач....