Антимафиот: Шефът на Федербет изкара и юбилея на Левски уреден за тото

Ивайло Йолчев 06 януари 2017 в 11:29 2261 0

Има ли сигнал за черно тото на мача Царско село - ЦСКА-София 2 (4:2)? Къде е той, предаден ли е на властите? Бившият антимафиот Марио Костурков, който сега оглавява звеното за борба с уредените  мачове в БФС, отказа да даде конкретна информация пред OFFNews с аргументи за поверителност.

"Уважавам журналистическите разследвания, но само определените органи имат това право. И да има нещо, то е предадено на полиция и прокуратура. Такава е практиката в БФС, когато получим сигнали от УЕФА", сподели Костурков пред медията ни.

Той уточни, че през декември е имало традиционна превенция, като се привиквани клубове от първите две професионални лиги, младежките групи до 17 и до 19 години.

"Само ще спомена, че у нас сигналите за уредени мачове са значително намалели", каза Костурков, "Колкото до Федербет, това е частна организация и не трябва да се бърка с УЕФА.

Ще припомня, че същият този Бранка, шефът на Федербет, който е изказан в "Меридиан мач", нарече манипулиран юбилея на Левски срещу Лацио. Тогава играха ветерани, деца и т.н. Вие смятате ли, че мачът за 100-годишнината наистина е нечестен", каза още Костурков.

Припомняме, той беше главен разследващ антимафиот на така наречената "Казанска афера". Преди повече от 9 години Левски получи фалшива оферта от руския Рубин за четирима свои футболисти. Те пътуваха до Москва за прегледи и така пропуснаха дербито с ЦСКА, загубено 0:2.

Оказа се, че всичко е измама, организирана от лицето Артур, арменски гражданин. То изчезна безследно. Според тогавашният президент Тодор Батков не без помощта на антимафиоти. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови